Ετικέτες

,

Ήλθε ο καιρός για τες εκδρομές και τους μακρινούς περιπάτους. Με τες φωτογραφικές μηχανές κρεμασμένες στον ώμο, κυλότες, ψάθες, μαύρα γυαλιά και μαγκούρες οι εκδρομείς, κορίτσια κι’ αγόρια, σκαρφαλώνουν στα ψηλά βουνά. Εκεί στον καθαρό αέρα, κάτω από τα βαθύσκιωτα πλατάνια στρώνεται τραπέζι πλουσιώτατον και ανεξάντλητο, και ύστερα από το γενναίο φαγοπότι αρχίζει το τραγούδι, η κούνια και το μπιζ.

Αυτό δε είναι το πιο αγαπητό παιγνίδι της εξοχής. Σωστή γελωτοθεραπεία συνάμα δε και το φόρτε των θηλυκών. Εκεί τα τρυφερά περιποιημένα χεράκια τους, κάνουν θαύματα – θαυματα εις βάρος των ιπποτικών συντρόφων των, που όχι μόνον αγογγύστως αλλά και ευχαρίστως δέχονται να τες τρώνε και μάλιστα οι πιο αγαπημένοι  των γυναικών θεωρούνται εκείνοι που εδέχτηκαν τα περισσότερα και ηχηρότερα μπιζ…

Μπιζ… σαν ροκέτες ακούονται τα κράου επάνω στην παλάμη των αρσενικών, ενώ όταν έρχεται η σειρά των κοριτσιών, τότε οι μπάτσες ακούονται τόσον απαλές, τόσον χαϊδευτικές, πιο τρυφερές κι από χειροφίλημα.

Γιατί τάχα; Τι θέλουν να δείξουν μ’ αυτό οι άντρες; Ότι δεν είναι σκληροί και εκδικητικοί, ή γιατί όλη η δύναμη τους παραλύει και μόνον στην επαφή της αβράς γυναικείας παλάμης; Μάλιστα, η δύναμη τους παραλύει. Το ίδιο συμβαίνει και στα χαρτιά. Πάντα κερδίζουν οι γυναίκες και κερδίζουν ποσά σεβαστά με τα οποία κάνουν τουαλέτες, χορούς, ταξίδια… Οι άνδρες δεν βλέπουν  ούτε ακούν, και αφήνουν τις ωραίες συντρόφισσες του πόκερ να μαζεύουν εμπρός τους τον παρά, και να χαμογελούν. Αυτό τους φθάνει…

Αυτές όμως οι γυναίκες που καλοπαιρνούν στα χαρτιά και στες διασκεδάσεις είναι λίγες, ενώ οι άλλες εκείνες δηλαδή που ξενυχτούν στην δουλειά που γεράζουν στο σπίτι, και στο χωράφι, που υποφέρουν και κοπιάζουν σωματικώς και ψυχικώς προς όφελος των ανδρών είναι πολλές, είναι πάρα πολλές, είναι άπειρες.

Και έτσι… γι’ αυτές τες πολλές δυστυχισμένες γυναίκες το μπιζ που παίζεται κάτω από τα βαθύσκιωτα πλατάνια, ύστερα από το γενναίο φαγοπότι είναι μια γλυκιά εκδίκησης και η εκδίκησης είναι η ηδονή των Θεών. Μπιζ λοιπόν ευτυχισμένα κορίτσια, Μπιζ.

 

Το χρονογράφημα «Μπιζ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του Χρ. Χρηστοβασίλη «Ελευθερία» την Πέμπτη 20 Μαΐου 1926.

Advertisements